Exploding Wire

Exploding Wire

De bliksem is een ontzagwekkend natuurverschijnsel. Fabelachtig hoge stromen in de lucht veroorzaken een explosieachtig gedonder en een lichtflits van vele kilometers lang. Lichtkunstenaar Ivo Schoofs was de initiator van dit indrukwekkende project en is bij het project betrokken. In een samenwerking tussen de groep EES van de faculteit Electrical Engineering, de groep EPG (Elementary Processes Gas-discharges) van de faculteit Technische Natuurkunde en het EPC van de TU/e wordt er een bliksemstraal van honderd meter lang gerealiseerd.

Bij het opwekken van die bliksemstraal komen elektrische spanningen van vele honderden kilovolt te pas en lopen er forse stromen door een heel dun koperdraadje. Wanneer de bliksem knalt, is die koperdraad niet zichtbaar of hoorbaar, maar het opgewekte plasma des te meer! Door middel van drones wordt, na elke explosie, de koperdraad vervangen voor een nieuwe koperdraad.

Het publiek kan de bliksems vanaf veilige afstand zien. Elke tien minuten wordt er geknald.

 

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

Ivo Schoofs & studenten TU/e

Faculteiten EE en TN van de TU/e, het Equipment Prototype Center (EPC) van de TU/e, lichtkunstenaar Ivo Schoofs, Bluejay Eindhoven

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!