Fakkel-S

Fakkel-S

The chimney on the former Strijp-S factory site is set in a red glow. At the top, a fire is simulated that metaphorically represents the fire of a new generation to redevelop the area. Each generation takes over the torch from the previous one.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Har Hollands

Har Hollands leidt een gerenommeerd lichtontwerpbureau, gevestigd in Eindhoven, dat wereldwijd actief is. Zijn specialisatie ligt in het creëren van effectieve en aanpasbare architecturale verlichtingseffecten en sfeer, zowel voor de buitenkant als binnenruimtes van gebouwen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het ontwerpen van verlichtingssystemen voor diverse toepassingen, zoals winkelcentra, openbare ruimtes, historische locaties, industrieel erfgoed, monumenten en civieltechnische projecten. Wat zijn werk kenmerkt, is de kunst om de poëtische, dramatische en betoverende kracht van licht volledig te benutten.

Lees meer

Luci Light & Art Map

De permanente lichtkunstwerken van GLOW zijn ook opgenomen in de LUCI Light & Art Map. Deze kaart biedt zowel bewoners als bezoekers de mogelijkheid om de betoverende wereld van licht kunstinstallaties in de openbare ruimte te verkennen. De kaart toont niet alleen de schoonheid van lichtkunst, maar stimuleert ook een wereldwijde gemeenschap van liefhebbers van deze kunstwerken en biedt tegelijkertijd zichtbaarheid aan kunstenaars op een internationaal podium.

Light and Art Map

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!