Fauré's Requiem

Fauré's Requiem

Vrij van de grenzen van industriële bemiddeling, wordt een unieke identiteit gecreëerd die verbeeldingskracht vereist om betekenis te zoeken in zijn sinistere vorm. De lichtsculptuur is een samensmelting van ineengestrengelde rondingen, die vorm geven aan ideeën en innerlijke gedachten. Met verschillende persoonlijkheden van elke kant, nodigt het de kijker uit om zijn eigen indrukken op te doen en zelf een alternatieve realiteit of speculatief scenario te visualiseren.

‘Het requiem is een compositie die zich afspeelt in een wereld die veel kouder is dan deze. Het is een donkere maar delicate plek waar de aarde haar omgeving overspoelt. Een figuur met een kap wordt door zijn schaduwen getoond, strak gewikkeld rond een lichtbron die zich voorzichtig over de oppervlakken verspreidt. Er is alleen nog energie en warmte om van te leven, de hulpbronnen zijn minimaal en de omgeving is vijandig. Degenen die gedijen in dit landschap zijn discipelen van de technologische anatomie, volgelingen van biomorfe evolutie en soldaten in het onzelfzuchtige ideaal van codependence…’

Read more
Read less

About the artist

Rollo Bryant

Hij omarmt de ambacht in het digitale tijdperk. Rollo Bryant is gespecialiseerd in een techniek die beeldhouwen uit de vrije hand combineert met computersoftware. Met een duidelijke focus op materiaal- en verlichtingsinnovatie, is het doel van Rollo om werken te creëren die de perceptie veranderen, intriges uitlokken en aangrijpende actuele discussies op gang brengen. Zijn fascinatie voor natuurlijk gevormde organische structuren heeft geleid tot een esthetische identiteit met een gelijkaardige taal en karakter.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!