Something Blue

Something Blue

Het Pullman Eindhoven Cocagne is deze GLOW editie een landmark op de route.

De Finse kunstenaar Kari Kola, bekend van de lichtkunstwerken Submerged (2017) en Magical Garden (2016), zet het hotel met behulp van een hi-power installatie in een doordringend, diep blauw licht. Alle dynamiek van de omgeving wordt teruggebracht naar deze plek, naar dit moment. Maar vergis je niet in de kracht van de eenvoud: dit lichtkunstwerk is tot 2 kilometer hoog en 20 kilometer ver zichtbaar.

Something Blue mag aansluiten in een indrukwekkende rij van bijzondere, internationale plekken die Kola op deze wijze heeft verlicht, waaronder Stonehenge en Saana Mountain.

Read more
Read less

About the artist

Kari Kola

‘Zolang als ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in licht. Licht is overal en het beïnvloedt de wereld en onze dagelijkse leven op zoveel verschillende manieren. Ik kom uit Finland en hier duren de herfst en de winter lang, de seizoenen zijn heel donker. Ik wilde mezelf leren om licht in te zetten om hiermee de duisternis om me heen te beïnvloeden tijdens deze seizoenen. Daarom ben ik geworden wie ik ben. Een lichtkunstenaar. Ik werk al meer dan 17 jaar met licht en heb meer dan 2,000 projecten gecreëerd op historische locaties, verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, Stonehenge, Villa de Laak en Saana Mountain. Bij nationale en internationale producties (festivals, opera’s, musicals etc) werkte ik tevens als Technisch en Artistiek leider.’

INSTAGRAM KARI KOLA

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!