GLOWING

GLOWING

GLOWING is een stedelijke licht- en geluidsinstallatie die speelt met alle zintuigen. Het parcours van het festival leidt door de Expeditiestraat en daarmee dus door een stedelijk-industrieel bepaalde straten situatie. Zowel die speciale sfeer als het architectonische karakter van de Expeditiestraat, met zijn door de dwarsbalk in drieën gedeelde karakter, definiëren de ruimtelijke opzet van de scène.

De zon, als oorsprong van het leven. Het vuur, als bron van warmte en cultuur. Deze twee sterke emotionele en associatieve grondprincipes vormen het conceptuele uitgangspunt van deze productie. Publiek wordt in dit spektakel één met de hele scène, die alle zintuigen beroert en echt een fysieke uitleg van kunst en natuur geeft. De toeschouwers doorkruisen een soort tunnel die aan een kant met zwarte molton is bekleed, en het zicht op een vuur scène vrijgeeft. Alle wanden vormen samen een vlammenzee. Dit vuur kent geen begin en geen einde, enkel eindeloos gloeiende vlammen, akoestisch ondersteund door muziek met subsonische effecten.

Read more
Read less

" B i l d e r u n d K l n g e e r z h l e n G e s c h i c h t e n "

About the artist

Forum Interart

Het Duitse gezelschap Forum Interart wordt geleid door regisseur Wolfram Lenssen. Hij gebruikt licht, beelden en geluiden om verhalen te vertellen. Hij verandert kamers, binnenplaatsen, industriële monumenten, kastelen en parken in droom taferelen en landschappen van de ziel. Hij keert het binnenste buiten, verandert natuur in architectuur en architectuur in natuur.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!