Golden Lines

Golden Lines

In Eindhoven heeft Spectaculaires hun oog laten vallen op de Paterskerk. Deze kerk stamt uit het eind van de negentiende eeuw en is in neogotische stijl gebouwd. Opvallend aan het exterieur zijn de banden van gele baksteen die afsteken tegen het verder bruinrode metselwerk.

Deze horizontale lijnen vormen het uitgangspunt voor Golden Lines. Niet alleen de kerk, maar ook de bebouwing en begroeiing eromheen wordt in het licht gezet. Het lijnpatroon lijkt onder invloed van de belichting tot leven te komen en zich als een virus te verspreiden over de omgeving.

Read more
Read less

About the artist

Spectaculaires

Het in 1987 opgerichte Spectaculaires legt zich toe op grootschalige projecten in de openbare ruimte. Projecties en geluid zijn hierin terugkerende elementen. Als scherm voor de projecties dienen beeldbepalende elementen van een stad, zoals historische monumenten, in het oog springende flatgebouwen of centraal gelegen pleinen.

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!