River of Light

River of Light

Voor River of Light zijn de kunstenaars uitgegaan van een kunstwerk aan de Vestdijk dat bestaat uit vierkante pijlers, afgesloten door een architraaf. Het object is symmetrisch van opbouw en bevat vrijwel uitsluitend rechte lijnen. Ook de gebouwen rond het werk zijn strak en geometrisch van vorm.

Om een tegengewicht te bieden aan deze statische, geordende omgeving heeft Mr. Beam gekozen voor een dynamische installatie met ronde en natuurlijke vormen. De buitenzijde van de constructie is volledig bedekt met projecties. Kleine mechanische en organische vormen bewegen over het oppervlak van de pilaren, lijken energie aan elkaar door te geven en vormen samen een stroom van licht en kleur die geen begin of einde kent.

Read more
Read less

About the artist

Mr. Beam

Mr. Beam, een collectief van Mo Assem en Ruben van Esterik, laat zich inspireren door de gebouwde omgeving. De kunstenaars analyseren de locatie en voegen hier door middel van projecties een nieuwe dimensie aan toe.

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!