GyroGLOW

GyroGLOW

De GyroGlow is een lichtkunstwerk waarbij diverse technieken worden gecombineerd.

Het object is gebaseerd op een gyroscoop en wordt op GLOW 2018 in een 2.0 versie tentoongesteld.

Lasers verlichten een fosforescerende stof waardoor er willekeurige patronen worden geprojecteerd op het kunstwerk. De verschillende bewegingsvrijheden van de GyroGlow worden gestuurd en onafhankelijk van elkaar aangedreven om zodoende tot de meest vrije bewegingen te komen. Dit zorgt, tezamen met digitaal aangestuurde LEDverlichting, voor een aantrekkelijk samenspel tussen verlichting, beweging en onverwachte patronen.

De GyroGlow is een 360° experience die menig bezoeker zal verwonderen.

Read more
Read less

About the artist

Maurice Cornelissen & Arno Dekkers

Het project is in 2017 opgericht door vier Fontys studenten Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde die destijds in een projectgroep zijn samengebracht. Wegens het succes van de GyroGlow is door twee kunstenaars besloten hierop verder door te borduren en een vernieuwde versie te creëren. Maurice Cornelissen is een voormalig student die vanuit de studentengroep betrokken is geweest bij de oorsprong van de GyroGlow. Arno Dekkers is tijdens de ontwikkeling van de 2e versie aangesloten.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!