Hommage to the square

Hommage to the square

Voor Hommage to the square leggen de kunstenaars over de kaart van Eindhoven een raster waardoor blokken worden gevormd van 100×100 meter. Elk kwadrant is digitaal bewerkt zodat straten en pleinen te zien zijn als witte lijnen of vlakken tegen een zwarte achtergrond. Parameters van dit beeld, zoals horizontale of verticale elementen, bepalen de frequentie of de duur van het bijbehorende geluid.

De beelden zijn geprojecteerd op het interieur van de Catharinakerk, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de dertiende eeuw. Volgens een willekeurig systeem wordt de volgorde van de beelden bepaald, maar ook de oriƫntatie ervan of de snelheid waarmee ze wisselen. Beeld en geluid vormen samen een installatie die het resultaat van zevenhonderd jaar expansie vanuit het historische centrum van de stad zicht- en hoorbaar maakt.

Read more
Read less

About the artist

Eva Maria Joeressen & Klaus Kessner

Sinds 2001 werken beeldend kunstenaar Eva Maria Joeressen en componist Klaus Kessner samen aan audiovisuele installaties. Hun werk is altijd locatiegebonden. Eigenschappen van de plek, zoals de vorm of geschiedenis, worden als uitgangspunt genomen, geanalyseerd en ten slotte in beeld en geluid aanschouwelijk gemaakt.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!