Hypar

Hypar

De lichtkunstinstallatie ‘Hypar’ is gecreëerd door studenten Industrial Design en Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven.

Hypar bestaat uit zorgvuldig geplaatste, aluminium kubussen die samen een hyperbolische paraboloïde vormen. In een organisch patroon geven deze het contrast tussen ‘natuur’ en ‘techniek’ weer: twee tegenstrijdige elementen. Loop eens rond de installatie en voel de actieve atmosfeer die is gevuld met licht en geluid.

Het publiek wordt uitgedaagd om de interactieve modules, welke staan voor ‘natuur’ en technologie’, naadloos samen te laten werken. Hierdoor ontstaat er een sterke energiestroom die op magische wijze de installatie tot leven brengt. Hypar legt de nadruk op het belang van samenwerken, om zo samen tot een groter te geheel te komen.

Read more
Read less

About the artist

IGNITE

Wij zijn IGNITE, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, bestaande uit 18 studenten van de studies Industrial Design en Bouwkunde. Wij geloven dat de toekomst van samenwerken een interculturele wisselwerking is tussen mensen met verschillende achtergronden en expertises. Hieruit is de oprichting van Team IGNITE ontstaan, die de verschillende expertisegebieden van de studenten omarmt en inzet om zo samen lichtkunstwerken te maken voor allerlei verschillende (licht)festivals en evenementen.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!