Influx

Influx

Wanneer een lamp aangaat zet het licht zich in beweging en verdringt het de duisternis door in iedere hoek van de ruimte te stromen. Licht beweegt zich daarbij niet vrij, maar wordt beïnvloed door de oppervlaktes en randen van de ruimte. Een beïnvloeding waarzonder visuele perceptie niet mogelijk zou zijn. Wanneer een grote groep mensen zich in beweging zet is er ook sprake van stroming. Ook dergelijke crowd flows worden beïnvloed door de fysieke omgeving, waaronder het licht.

In de Markthal doet het TU/e Intelligent Lighting Institute onderzoek naar de invloed van licht op gedrag van mensen. De Markthal is een Living Lab—geen traditioneel laboratorium ergens diep in de gebouwen van de academie, maar in de echte leef- en werkomgeving van mensen.

Tijdens Glow staat de Markthal in het teken van stroming van mensen en stroming van licht. Geniet van de dynamische lichtpatronen in de Markthal en ontdek samen met ons wat licht kan doen op het gebied van crowd flows.

 

Foto: Bart van Overbeeke

 

Read more
Read less

About the artist

TU/e Intelligent Lighting Institute

Influx is een initiatief van het TU/e Intelligent Lighting Institute, gecreëerd door studenten Sam van Gaal, Bastiaan van Hout, Bert Maas, Jasper Meeusen, Daan Meister en Tom van Rooij, onder begeleiding van Antal Haans, Alessandro Corbetta en Studio Philip Ross.

Het TU/e Intelligent Lighting Institute (ILI) onderzoekt nieuwe, intelligente lichtoplossingen die mogelijk zijn gemaakt door de introductie van LED technologie met de nadruk op hoe deze oplossing mensen kunnen beïnvloeden. Het lichtonderzoek dat bij ILI wordt uitgevoerd, levert unieke kennis op en een technologische voorsprong voor alle deelnemende partijen binnen en buiten de universiteit

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!