Intermediate NML

Intermediate NML

Modulorbeat opereert op het snijvlak van architectuur, landschap en design en realiseert interdisciplinaire projecten. Deze zijn veelal interactief en vragen aandacht voor de openbare ruimte als plaats voor communicatie, uitwisseling en ontmoeting. Intermediate NML is opgebouwd uit grote watertanks die in een metalen pantser zijn gevat en op elkaar zijn gestapeld tot een metershoog bouwwerk. In de tanks zijn lichtbronnen aangebracht die individueel te besturen zijn en gekoppeld zijn aan een geluids­programma.

Intermediate NML is geplaatst aan de achterzijde van poppodium de Effenaar, op een van de terrassen aan aan de Dommeltuin. De beweging van bezoekers in en rond het lichteffect heeft directe gevolgen voor het geluid dat uit alle hoeken van het park lijkt te komen.

Read more
Read less

About the artist

Modulorbeat & Balestra Berlin i.s.m. Rot8ion

Rot8ion is een samenwerkingsverband tussen softwareontwikkelaar en muzikant Ralf van Meer en geluidskunstenaar Rob van Rooij. Zij droegen bij aan het geluidsprogramma van Intermediate NML met een zelf ontwikkeld instrument. Hiermee zijn ruimtelijke effecten te realiseren, waarbij de klank uit verschillende richtingen komt en de geluidsbron lijkt te bewegen. Het geluidsprogramma voor dit project is opgebouwd uit omgevingsgeluiden.

Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008 Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008Projects. 2008
Projects. 2008

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!