Lens Luminaire

Lens Luminaire

Door een nauwkeurig onderzoek naar het proces en de productie van een opticien, heeft Object Density een element van afval een nieuwe bestemming kunnen geven. De Lens Luminaire geeft opnieuw waarde aan imperfecte optische lenzen door hun inherente schoonheid en unieke vervormende eigenschappen te benadrukken.

De Admirant, van oudsher bekend als De Bruine Heer, was vroeger het hoofdkantoor van Philips Design en is één van de meest iconische gebouwen van Eindhoven. Gevestigd in de voet van het gebouw is een opticien en een koffiecafé.

The Lens Luminaire is gebaseerd op de geschiedenis van de lichtstad, New Objectivity-architectuur en de nieuwe context van de afvalstromen. Het is de tastbare samenkomst van onderzoek en inspiratie. De letterlijke vormgeving van de Eindhovense stadscultuur – vroeger en nu, en de reflectie op hoe dit samenspel haar toekomst kan vormen.

Read more
Read less

About the artist

Object Density

Object Density is een Eindhovense ontwerpstudio opgericht door Nicola Charlesworth en Kim Stanek. Afkomstig uit Australië, verhuisde het duo in 2019 van Sydney naar Eindhoven en dompelden zich onder in de Nederlandse designcultuur. Daar startten ze hun studio.

Object Density creëert artistieke gebruiksvoorwerpen, gebaseerd op onderzoek en culturele verhalen om waarden van duurzaamheid en gemeenschap over te brengen. Ze gebruiken vaak afval of afgedankte materialen en proberen zo nieuwe waarde te creëren door het proces én de materialen uit hun context te halen.

Door object types, materialen en processen uit het verleden en de toekomst te onderzoeken, gelooft Object Density dat een ontworpen object ‘dicht’ kan zijn. Dicht met de stilzwijgende kennis van degenen die tijdens het ontwerpproces hebben bijgedragen.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!