Licht op Vogeltrek

Licht op Vogeltrek

In het onlangs gerestaureerde stationsgebouw worden diverse bestaande kunstwerken in de schijnwerpers gezet door lichtkunstenaar Michel Suk.

Ook dit jaar draagt de NS actief bij aan GLOW Eindhoven en start voor veel bezoekers het lichtfestival op het station. In de hal aan de Centrumzijde licht Michel Suk op een speelse manier het bestaande glaskunstwerk ‘Vogeltrek’ van Lex Horn uit en zet het in beweging. De drie ronde appliqué ramen komen hierdoor opnieuw tot leven.

Vanuit de vernieuwde restauratie kan de bezoeker niet alleen genieten van een heerlijke versnapering, maar ook van een bijzondere lichtinstallatie voor de monumentale ronde ramen. Station Eindhoven is tijdens GLOW de plek waar Michel Suk verborgen parels opnieuw aan het licht brengt.

Read more
Read less

About the artist

Michel Suk

Suk is als belichter & ontwerper werkzaam in dit vakgebied sinds 1980. Zijn betrokkenheid met GLOW is groot. Soms op de achtergrond, maar regelmatig met eigen projecten zoals “Out of the blue” (2007) “Rejoice in the Lamb” (2010), “Schoonheid van stagnatie” (2011), “Transformatie” (2012), “State machine” (2014), “Opening stadhuis” (2015) “Step into the light” (2016) en ‘Step into the Light 2’ in 2017.

Suk probeert met conventionele technieken installaties te creëren die verwonderen. Een nieuw perspectief, door verplaatsing van toeschouwer en of lichtbronnen in een ongebruikelijke vorm, staan in zijn werken centraal. Het gebruik van de ruimte leidt vaak tot grotere installaties. Dit versterkt en vergroot de verhouding tussen object en toeschouwer. De installaties worden altijd door een ondersteunende geluidsbron versterkt.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!