Lichthouders

Lichthouders

Het lichtkunstwerk verwijst naar de vijf gashouders die vroeger op het NRE terrein stonden, in de vorm van grote ronde opslagruimtes. Op deze ‘footprints’ worden ronde metalen metershoge constructies geplaatst met lichtelementen. Deze elementen brengen een lichtspel voor in combinatie met geluid. Dit geluid verwijst weer naar de vroegere elektronische muziek van Dick Raaijmakers die onder meer werkte in het voormalige Natlab van Philips. En zo is de cirkel rond.

Het project van Jonas Vorwerk is als winnaar uit de bus gekomen uit 150 concepten die zich hadden aangemeld voor de Foederer Talent Award. Stichting Foederer Talentenfonds organiseert deze award jaarlijks i.s.m. GLOW. Een wedstrijd voor aanstormend talent in de kunst- en technologie wereld. Dit jaar krijgt het lichtkunst project een plek op de hoofdroute.

Read more
Read less

About the artist

Jonas Vorwerk

Jonas is beeldend kunstenaar en afkomstig uit Eindhoven. Inmiddels woont hij in Rotterdam.
Jonas is een multimedia kunstenaar die een omgeving creëert die de connectie legt tussen de digitale wereld en tastbare ervaringen.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!