Light Dome

Light Dome

Vorig jaar was in het winkelcentrum de Heuvel het, in opbouw zijnde, project ‘Lichtkoepel’ van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands voor het eerst in ruwe vorm te zien. Dit jaar zien wij de voltooide lichtinstallatie zoals deze oorspronkelijk bedacht was.

De eigenaar van de Heuvel, CBRE Global Investors, maakt met deze kwaliteitsimpuls Eindhoven nog aantrekkelijker als winkelstad. En het getuigt van visie dat zij  – in de lichtstad Eindhoven – kozen voor een permanente lichtinstallatie onder de grote koepel van het Forum.

Lichtkoepel bestaat uit 121 licht doorschijnende buizen. Elke buis wordt aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de vele ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren. Geluid van 8 luidsprekers verhogen de ruimtelijke werking. Een centrale besturing zorgt ervoor dat alle bewegingen, licht -en geluidseffecten worden gesynchroniseerd om een samenhangend schouwspel te realiseren.

 

 

Read more
Read less

About the artist

Har Hollands

Design: Har Hollands
Geluid: Augusto Meijer
Productie: SmartLight

 

 

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!