LumenUs

LumenUs

LumenUs is een door TU/e studenten ontwikkelde constructie die volledig is gebaseerd op een trek- en drukverhouding. De ingewikkelde constructie bestaat uit staven en staalkabels die elkaar in balans houden. In het kunstwerk worden de staven van binnenuit verlicht. Deze verlichting reageert op de impulsen van het GLOW publiek. Door deze interactie met het publiek nemen verschillende kleuren, door middel van sensoren, het object langzaam over.

Dit effect staat voor het proces hoe, tijdens een brainstorm, verschillende kleine ideeën en impulsen samen een compleet plan kunnen vormen; een regelmatig gebruikt hulpmiddel door zowel studenten als professionals. Zo vormen de ideeën van het publiek tezamen het beeld en ontstaat er een interactief, dynamisch en levendig kunstwerk, luchtig en krachtig voor het oog.

 

Foto: Claus Langer

 

Read more
Read less

About the artist

TU/e

LumenUs is een initiatief van twee studieverenigingen van de TU/e: CHEOPS en Lucid. Zij hebben een team van 17 studenten verzameld.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!