Magical Garden

Magical Garden

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft speciaal voor GLOW een 360-graden lichtobject ontwikkeld, getiteld Magical Garden. Voor deze editie heeft hij bewust voor de sfeerloze omgeving van een parkeerterrein gekozen. Met behulp van lichtkunst en soundscape, een analogie van de Engelse woorden sound en landscape dat duidt op de akoestische omgeving, transformeert hij dit gebied in een magisch wonderland. De groenvoorziening die er is, wordt door hem verlicht en versterkt.

“Ik wil een zo groot mogelijk contrast creëren met de oorspronkelijke staat van het gebied en de omgeving op een totaal nieuwe manier laten uitkomen”, aldus Kari Kola.

 

Foto: Claus Langer

Read more
Read less

About the artist

Kari Kola

De Finse lichtkunstenaar Kari Kola heeft de verlichting van diverse opera’s, musicals, toneelstukken, concerten, landschappen, festivals en dansstukken ontworpen en uitgevoerd. Daarnaast heeft hij meerdere outdoor lichtinstallaties ontwikkeld, ‘multi-channel soundscapes’ ontworpen en heeft hij lesgegeven in verschillende licht disciplines.

Zijn specialiteit ligt bij het combineren van verschillende kunstvormen binnen zijn creaties. Grote, outdoor lichtinstallaties blijven echter zijn grootste passie en hier ligt dan ook zijn belangrijkste expertise.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!