Private Light

Private Light

Licht – zowel natuurlijk als artificieel–  speelt in Titia Ex’ oeuvre de hoofdrol. Het medium licht werkt beeldbepalend: met licht manipuleert Ex de stemming en beleving van een ruimte. Haar lichtobjecten staan zelden op zichzelf, maar krijgen veelal betekenis doordat zij een dialoog aangaan met de omgeving. Bijvoorbeeld door in te gaan op de geschiedenis van een locatie of te spelen met het perspectief van de toeschouwer.

Haar project Private Light focust op de geschiedenis van de oude gloeilampenfabriek en haar omgeving. Ooit was deze fabriek het hoogste punt van Eindhoven. Je ervaart de openbare ruimte en haar verborgen gebruikers opnieuw. Met een stil gebaar haalt het kunstwerk de fabriek uit haar schaduw en voor een moment wordt de stad persoonlijk, intiem.

 

Foto: Claus Langer

Read more
Read less

About the artist

Titia Ex

Ex’ monumentale werk is te ervaren op tientallen plekken in Nederland, zoals in de gevel van NS station Den Bosch (1998) of de prijswinnende lichtinstallatie Dolmen Light in Emmen (2015).

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!