Meadow

Meadow

Meadow is een landschap op zijn kop. Het kinetische beeldhouwwerk bestaat uit mechanische bloemen die zich openen en sluiten in een poëtische choreografie. De installatie herinnert de kijker aan de vergankelijkheid van de voortdurend veranderende seizoenen en het sensationele karakter van natuurlijke groeiprocessen.

De meeste door mensen gemaakte objecten hebben een statische vorm, terwijl alles wat natuurlijk is in deze wereld inclusief mensen, onderworpen is aan een constante metamorfose en aanpassing aan hun omgeving. Meadow is het resultaat van de vraag hoe een levenloos voorwerp die veranderingen kan nabootsen en karakter en emoties uitdrukken.

Als een omgekeerd landschap reageert het kinetische beeld op de bezoekers alsof ze de zon tot een bloeiende bloem vormen. Alle bloemen creëren samen de ervaring van een botanisch wezen dat de toeschouwer op een natuurlijke manier aanspreekt.

 

Read more
Read less

About the artist

DELA & StudioDrift

DELA is trots op het kunstwerk van StudioDrift en wil dat graag met iedereen delen. Daarnaast kun je bij DELA terecht voor een heerlijke kop koffie van Starbucks.

DELA (Draagt Elkanders Lasten) is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. Sinds onze oprichting te Eindhoven in 1937 geldt: samen sta je sterker en kun je méér bereiken. Ons doel is om onze leden en hun families verder te helpen met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Met circa 145 vestigingen, 2.400 medewerkers, 3,7 miljoen verzekerden en 42.000 uitvaarten per jaar is DELA marktleider in de Benelux.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!