Ours

Ours

In het werk van de Brit Cerith Wyn Evans speelt taal een belangrijke rol. Het gaat daarbij niet alleen om geschreven tekst, maar ook om de manier waarop met beeld of geluid een boodschap is over te dragen. Zijn werk maakt duidelijk dat dezelfde tekens op verschillende manieren kunnen worden uitgelegd en naar uiteenlopende zaken kunnen verwijzen.

Op de televisie van een doorsnee appartement in het centrum van de stad speelt de kunstenaar een film af, waardoor het interieur flikkerend wordt verlicht. Het publiek kan niet zien om wat voor film het gaat, aangezien de monitor van ons is afgewend en het reflecterende licht te weinig informatie biedt.

De subtiele installatie wakkert de nieuwsgierigheid aan. We kijken als een voyeur andermans huiskamer in en vragen ons af wat er op de televisie te zien is. Waarom zou de bewoner trouwens een film kijken met verder alle lampen uit? Het spanningsveld tussen de publieke en private domein en tussen controle en privacy is in deze minimale installatie voelbaar aanwezig.

Read more
Read less

About the artist

Cerith Wyn Evans

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!