The Value of Things to come

The Value of Things to come

Het viel de Britse Graham Hudson op dat er in Eindhoven relatief veel bouwplaatsen zijn, op Strijp-S, maar ook in de binnenstad. Dat wijst er volgens hem op dat het een stad is waar hard wordt
gewerkt aan het verbeteren van de leefomgeving. Deze gedachte is het uitgangspunt geweest voor The Value of Things to come.

Op de bouwplaats aan de Vrijstraat staat een grote hijskraan die Hudson tijdens GLOW voor zijn werk inzet. De hijskraan draagt een lichtbak die jarenlang als reclamebord dienst heeft gedaan bij een Londense garage. Enkele jaren geleden moest dit bedrijf, dat al in 1926 was opgericht, vanwege herontwikkeling van het gebied de deuren sluiten. De kunstenaar wilde het reclamebord als symbool voor verandering graag behouden.

Nu zweeft het in het centrum van Eindhoven, soms hoog boven gebouwen, soms vlak boven het wegdek, in een vreemde omgeving en met een nieuwe functie. De hijskraan en het bord roepen associaties op met opbouw en afbraak en laten zien dat je voor het creƫren van nieuwe dingen afscheid moet nemen van andere.

Read more
Read less

About the artist

Graham Hudson

Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010. Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.Projects. 2010.
Projects. 2010.

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!