PING

PING

Ter ere van de bouw van het Nanjing Paviljoen heeft Gijs van Bon zijn installatie PING aangepast om, in abstracte vorm, een draak te representeren. De draak wordt in de Chinese traditie gezien als een beschermer, het hoofd van de draak dient daarom altijd boven het gebouw uit te komen zodat hij zijn taak kan uitvoeren. PING is een installatie waarin boodschappen en wensen worden verstuurd. Deze combinatie van symbolen gepresenteerd de hoopvolle wens.

Wat is PING?
In een ver verleden werden op bergtoppen primitieve middelen als rooksignalen, trommels en vuurbakens gebruikt om boodschappen over te brengen. Het lichtkunstwerk PING refereert hieraan. Licht en geluid worden door middel van moderne technologie overgebracht van het ene naar het andere baken tot de boodschap het einde van de lijn heeft bereikt. Trage geluiden, aanzwellende trommels of juist het geluid van een belletje reizen langs de 200 bakens.  Een kettingreactie aan berichten hult de bezoeker van GLOW in een bijzondere sfeer van dynamisch licht en geluid. Soms klinkt het snel en hard, soms is het poëtisch en verstild.

PING gebruikt hiervoor hoogstaande hedendaagse technologie. Een draadloos netwerk schakelt de bakens aaneen tot een intelligent systeem dat informatie kan doorgeven.

De kick-off van PING vond plaats tijdens GLOW 2018. Hierna werd het project doorontwikkeld en was het opnieuw te zien tijdens GLOW 2019. Dit jaar is het te zien in het nieuwe Chinees Paviljoen dat tijdens GLOW 2021 is geopend op Strijp-S.

Het Najing Paviljoen
Al meer dan dertig jaar zijn Eindhoven en de Chinese stad Nanjing met elkaar bevriend. Eindhoven gaf een Friendship Park cadeau aan Nanjing. In ruil kreeg Eindhoven een Chinees Paviljoen cadeau. Het net geopende Najing paviljoen omvat een Chinees restaurant, theehuis en expositieruimte. Het moet een ontmoetingsplek worden voor de Chinese gemeenschap met de Eindhovense én internationale gemeenschap van 169 verschillende etniciteiten.

Exposities van Chinese kunst en beeldende kunst zullen elkaar afwisselen. De patio wordt ingericht met wisselende Chinese objecten, met de stad Nanjing als thema. Ook besteedt het paviljoen aandacht aan de Chinese taal, cultuur en geneeskunde.

Read more
Read less

About the artist

Gijs van Bon & Ningli Zhu

Installatiekunstenaar Gijs van Bon (1975) studeerde aan de Design Academy Eindhoven en aan de HKU, afdeling Theater. Hij werd aanvankelijk bekend door zijn abstracte kinetische objecten. Vanaf 2001 exposeert hij regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn multidisciplinaire objecten en installaties bewegen zich altijd tussen twee spanningsvelden: abstracte bewegende objecten en theatrale installaties. Gijs werkt in Eindhoven in zijn dynamische atelier ‘La Citta Mobile’.

Ningli Zhu, visual designer en verhalenverteller nam deel aan de eerste brainstormsessies die uiteindelijk leidden tot de abstracte draak van Gijs Bon.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!