Primary

Van Abbemuseum

Richard Bolhuis’s installatie Primary tijdens GLOW The Beat in het Van Abbe Museum bestaat uit een magenta lichtinstallatie en een serie soundscapes. De afzonderlijke soundscapes, die verspreid over verschillende ruimtes op gitaarversterkers worden afgespeeld, kruisen elkaar constant op een ander moment. Hierdoor is de geluidsinstallatie in zijn geheel constant aan verandering onderhevig. Het publiek kan door de installatie heen dwalen en ervaren hoe het werk samenvloeit met de omgeving.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Richard Bolhuis

Richard Bolhuis creƫert interdisciplinaire installaties waarin veranderlijke soundscapes een belangrijke rol spelen. Hij ziet zijn werk steeds meer als een ervaring op zichzelf die enkel beleefd kan worden op de desbetreffende locatie.

Richard presenteerde zijn audiovisuele installaties in o.a. The Model (Sligo, Ierland), Hundred Years Gallery (Londen, Engeland), Groninger Museum en Van Gogh Museum (Amsterdam). Momenteel werkt hij aan langlopende interdisciplinaire projecten in samenwerking met V2_ Lab for Unstable Media (Rotterdam) en Paradigm (Groningen), waarin zijn beeldende werk een relatie aangaat met ecologie. Zijn audiovisuele installatie Spheres maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Into the Black Hole in het Valkhof Museum (Nijmegen). Tot april 2024 zal hij op het buitenterrein van het Valkhof Museum en de Radboud Universiteit werken aan tekeninstallaties.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!