Step into the Light

Step into the Light

De installatie ‘Step into the light’ vraagt van de GLOW bezoeker wat de naam van het project zegt: stap in het licht. Aarzel dus niet en ga onder de 4 meter hoge, cirkelvormige opstelling van lampen staan. Deze zogenaamde ‘sweetspot’ levert namelijk de sterkste, meest indrukwekkende beleving.

Onder de cirkel ontstaat een volledig nieuwe gezichtspunt. De lichtbronnen lijken oneindig door te lopen richting hemel. Alsof je je in het oog van een orkaan bevindt, in je eigen afgesloten wereld. In rust komen de lichtbundels samen tot één punt, zo lijkt het. Of is het een optische illusie?

Door de individuele aansturing van de lampen worden verschillende lichtpatronen gecreëerd, die zowel binnen als buiten de lichtschacht een verrassend lijnenspel opleveren. Door de toevoeging van een geluidscompositie, ontstaat de behoefte om ritme, snelheid en metrum te koppelen aan de beweging van het licht.

 

Foto: Claus Langer

Read more
Read less

About the artist

Michel Suk

Suk is als belichter & ontwerper werkzaam in dit vakgebied sinds 1980. Zijn betrokkenheid met GLOW is groot. Soms op de achtergrond, maar regelmatig met eigen projecten zoals “Out of the blue” (2007) “Rejoice in the Lamb” (2010), “Schoonheid van stagnatie” (2011), “Transformatie” (2012), “State machine” (2014), “Opening stadhuis” (2015) en nu in 2016 met “Step into the light”.

Suk probeert met conventionele technieken installaties te creëren die verwonderen. Een nieuw perspectief, door verplaatsing van toeschouwer en of lichtbronnen in een ongebruikelijke vorm, staan in zijn werken centraal. Het gebruik van de ruimte leidt vaak tot grotere installaties. Dit versterkt en vergroot de verhouding tussen object en toeschouwer. De installaties worden altijd door een ondersteunende geluidsbron versterkt.

Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016. Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.Projects. 2016.
Projects. 2016.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!