Qinhuai Street Nanjing

Qinhuai Street Nanjing

Lichtkunstwerk ‘Qinhuai Street Nanjing’ is de start van een meerjarige samenwerking tussen GLOW Eindhoven en het Qinhuai Lantern Festival uit Nanjing, China.

Niet alleen wisselen de lichtfestivals de komende jaren lichtkunstwerken uit, maar delen zij ook kennis en ervaring en bouwen gezamenlijk aan nieuwe werken.

Lichtkunstwerk _PING van de Eindhovense lichtkunstenaar Gijs van Bon maakt onderdeel uit van Qinhuai Street. De Chinese kunstenaar Gu Yeliang tovert deze bakens in de Qinhuai Street Nanjing om naar Chinese zuilen.

In februari 2019 reizen deze bakens China. Daar worden zij door Yeliang getransformeerd naar lantaarns, een eeuwenoude Chinese kunstvorm, en maken vervolgens onderdeel uit van het Qinhuai Lantern Festival. Naast de vele bijzondere lantaarns is Yeliang ook gespecialiseerd in sculpturen, objecten en openbare ruimtes.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Vrienden van GLOW 

Read more
Read less

About the artist

Gu Yeliang

Kunstenaar Gu Yeliang is afkomstig uit Nanjing Qinhuai District. Zijn werken reisden de hele wereld over en waren te zien in o.a. Parijs, Londen en Montreal. Yeliang is hoofdcurator van het Qinhuai Lantern festival in Nanjing. Een jaarlijks event en het oudste lantaarnfestival in China.

Gu Yeliang beheerst, als een van de weinige Chinese kunstenaars, de techniek van de bijzondere ‘Lanterns’. Al meer dan 400 jaar kenmerken deze lantaarns het begin van de lente in China. Deze eeuwenoude kunstvorm mag volgens Gu Yeliang niet verloren gaan. Middels workshops draagt hij vol passie zijn kennis over aan de Chinese jeugd.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!