Shine like the whole universe is yours

Shine like the whole universe is yours

Rumi is een Perzische dichter, mysticus en filosoof. Je mag zijn wie je bent en dat mag je ook laten zien. De Fatih Moskee laat zien dat je in veel verschillende vormen jezelf kunt zijn. Het ene moment is het ingetogen, het volgende moment extravagant. Soms ligt het accent op het interieur en wordt het gebouw kleiner, vervolgens staat het gebouw in volle glorie te stralen.

Read more
Read less

" S h i n e l i k e t h e w h o l e u n i v e r s e i s y o u r s "

About the artist

Het Lux Lab / Ellen de Vries

Concept en lichtontwerp: Ellen de Vries/ Het Lux lab
Visuals: Berry Sanders
Compositie: Thijs Lodewijk
Realisatie: Living Projects

Ellen de Vries, geboren onder de rook van ‘lichtstad’ Eindhoven, raakte al jong geïnspireerd door het fenomeen licht. Ze begint als lichtontwerper voor theater- en videoproducties, maar maakt na enige tijd van experimenteren de overstap naar Philips Lighting.
Hier komen de passie voor de poëzie van verlichting en de technische kant van verlichten bij elkaar. Hieruit ontwikkelde ze een persoonlijke benadering, waarbij licht wordt gebruikt als ontwerpmiddel om ruimtes te vormen en hierdoor te veraangenamen voor mensen. Randvoorwaarden als duurzaamheid en kennis van de richtlijnen zijn vanzelfsprekend.

In 2004 heeft Ellen ‘HET LUX LAB’ opgericht waar deze benadering van licht centraal staat. Met ‘HET LUX LAB’ heeft Ellen de Vries verschillende licht masterplannen gemaakt voor steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Almere, Breda, ’s-Hertogenbosch, en Middelburg.

Daarnaast ontwikkelt en realiseert ze concepten voor tijdelijke projecten zoals tijdens de Dutch Design Week of lichtkunstfestivals zoals GLOW. Deze concepten vormen vaak de basis voor wetenschappelijk onderzoek. De uitkomst van dit onderzoek fungeert dan weer als start voor nieuwe ideeën.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!