Sleepless night in full light

Sleepless night in full light

Het muziekstuk ‘Nacht op de Kale Berg’ van Moessorgsky vormde in 2012 de basis voor de installatie van Les Orpailleurs de Lumière op de Catharinakerk. Het is geïnspireerd op een verhaal van Nikolai Gogol. Hij beschrijft een dorpje dat wordt bezocht door de duivel zodra de nacht valt. Nachtmerrieachtige scenes volgen elkaar op tot de klok slaat en het weer licht wordt. De muziek van Moessorgsky is net als het verhaal spannend en verontrustend. Maar na het klinken van een klok gaat de muziek over in een kalm tempo en keert de rust weer terug.

In Sleepless night in full light is de duivel vervangen door een dirigent. Hij raakt bevangen door het ritme van de muziek en ziet visioenen: bewegende muzieknoten, orkestleden die veranderen in monsters, instrumenten die rondvliegen. De kerk lijkt behekst te zijn. Tot de klok slaat en de dirigent weer bij zinnen komt. De zon komt op en de kerk wordt gehuld in magisch licht.

Read more
Read less

About the artist

Les Orpailleurs de Lumière

Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012. Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.
Projects. 2012.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!