Bouquets d'abat-jours

Bouquets d'abat-jours

In 2010 was dit kunstenaarsgezelschap al te zien op GLOW, op het 18 Septemberplein presenteerden zij lichtgevende planten en bomen. In 2012 vormde het Wilhelminaplein het decor voor Bouquets d’abat-jours.

De kleurige boeketten zijn niet opgebouwd uit bloemen maar uit traditionele schemerlampen. Hoewel opgeblazen tot enorme proporties blijven ze herinneren aan de huiselijkheid van de woonkamer. De lampen buigen zich vriendelijk over het publiek en maken het Wilhelminaplein tot een prettige verblijfplaats. Met hun steeds wisselende kleuren geven ze het plein bovendien een vrolijke en feestelijke uitstraling. Aan de voet van de lampen is er gelegenheid om uit te rusten of een praatje te maken.

Read more
Read less

About the artist

TILT

TILT is een Frans collectief dat zich toelegt op het samenspel van licht, vormgeving en architectuur. Het realiseert zowel tijdelijke als permanente objecten, steeds met als doel het publiek met andere ogen te laten kijken naar de openbare ruimte. De ontwerpen van TILT zijn vaak op de natuur geïnspireerd.

Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012. Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.Projects. 2012.
Projects. 2012.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!