In Transition

In Transition

“In Transition” is een installatie die verwijst naar onze steeds veranderende omgeving.

Een lichtobject beweegt heen en weer door de ruimte en projecteert twee gekleurde lichtvelden en een laserlijn als grens tussen die twee velden.

Deze lijn wordt door het bewegende object voortdurend gescand. Alle verschillen op die lijn hebben invloed op de kleur van het licht en het geluid.

De beweging van het licht plaatst de omgeving steeds in een ander perspectief. Schaduwen van objecten en mensen rekken zich uit en worden weer korter. Het ene moment sta je in een blauwe omgeving, het volgende moment is alles rood. Het geluid komt naar je toe en verdwijnt weer naar de achtergrond.

Als het object over je heen zweeft, beïnvloed je de lichtkleur en het geluid, waardoor de overgang nog zichtbaarder wordt en een speels resultaat creëert.

Read more
Read less

About the artist

Toer

Toer is een multidisciplinair designcollectief uit Nederland, opgericht in 2011 door Castor Bours (1984) en Wouter Widdershoven (1986). Met achtergronden in de kunsten en interactief ontwerp en een sterke exploratieve en experimentele aanpak, zijn ze in staat om zowel de esthetische als technische grenzen van ontwerp te verleggen met behulp van een breed scala aan media.

Toer werkt op verschillende domeinen van de toegepaste kunsten, zoals lichte objecten en installaties, interactieve ervaringen en innovatieve producten en interfaces. Toer kreeg wereldwijde aandacht voor projecten zoals Cumulus, een autonome parasol die opblaast naar een wolkachtige vorm met behulp van zonne-energie, Fiet, een kinetische lichtsculptuur die reageert op bewegingen in zijn omgeving, en Shaped by Time, een klok die zichzelf vormt door de tijdsverloop.

Hun interactieve installaties worden wereldwijd gepresenteerd op internationale festivals en platforms zoals Singapore, Toronto, Sydney, Wellington, Baltimore, Luxemburg, Amsterdam, Londen en Seoul.

Door hun fascinatie voor fysieke beweging in onze dagelijkse omgeving te volgen en door een speelse en experimentele benadering te gebruiken, was en is Toer in de voorhoede van interactief ontwerp.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!