Stadshart

Stadshart

In 2009 is naast de Admirant een bouwwerk verrezen dat bekend staat als de blob. Het valt op door zijn organische vorm en deels transparante gevel. Door de driehoekige glazen elementen is het interieur te zien, met bouwlagen die door schijnbaar willekeurig geplaatste kolommen worden gedragen. Het in het oog springende gebouw is ontworpen door de italiaanse architect Massimiliano Fuksas, tevens verantwoordelijk voor het nabijgelegen winkelcentrum Piazza.

ACT Lighting Design heeft het gebouw letterlijk tot kloppend stadshart gemaakt. Het collectief heeft Eindhoven als bruisende, actieve en competitieve stad neergezet, met het hart van een atleet. De hartslag wordt verbeeld door het aan­en uitspringen van rood licht over alle verdiepingen van het gebouw, af en toe afgewisseld met een felle lichtflits.
Het lichtprogramma verbeeldt de hartslag tijdens een imaginaire wedstrijd. De concentratie tijdens de voorbereiding, de plotselinge krachtsinspanning bij de start, het pompen van het hart tijdens de race en ten slotte het bereiken van de finish, waarna de hartslag langzaam teruggaat naar normale waarden, worden in beeld gebracht. Wedstrijd geluiden ondersteunen de voorstelling.

Read more
Read less

About the artist

ACT Lighting Design

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!