Text Portrait MISSING

Text Portrait MISSING

In Text Portrait MISSING spelen beeld en taal een even belangrijke rol. Uit foto’s van een groot aantal willekeurige Eindhovenaren stelde hij twee portretten samen. Deze worden ieder zes maal getoond, waarbij het woord ‘missing’ steeds groter of kleiner over het virtuele personage wordt geplaatst. Hoe groter de letters, hoe minder herkenbaar het beeld.

In het algemeen heeft een portret tot doel een persoon zo adequaat en treffend mogelijk weer te geven. Maar is dat bij deze beeltenissen wel het geval? Laten deze beelden iets los over karakter of persoonlijkheid? Ueltzhoeffer laat ons stilstaan bij de snelheid waarmee we in een tijd dat Google en Wikipedia alomtegenwoordig zijn, ons oordeel vellen. Op de etalage van de Bijenkorf, waar zaken per definitie op uiterlijk of eerste indruk worden beoordeeld, is dit werk bijzonder op zijn plaats.

Read more
Read less

About the artist

Ralph Ueltzhoeffer

De relatie tussen visuele en tekstuele informatie staat centraal in het werk van Ralph Ueltzhoeffer. In eerdere werken bouwde hij portretten op uit teksten van het internet die handelden over die persoon. De manier waarop deze teksten, hoe onbetrouwbaar soms ook, ons beeld van een persoon bepalen, intrigeert hem.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!