The Family Idea

The Family Idea

De kunstenaar heeft in opdracht van het lichtfestival Luzboa in Lissabon  kinderen uit Cova da Moura, een buitenwijk van de stad, gevraagd een tekening te maken van hun ideale familie. De leefomstandigheden in Cova da Moura zijn verre van ideaal. De wijk is in de jaren zeventig en tachtig explosief gegroeid doordat duizenden immigranten er hun toevlucht zochten en er met minimale middelen een leven probeerden op te bouwen. De precentages van criminaliteit, armoede en werkloosheid zijn er nog steeds hoog.

De tekening van de ideale familie zal voor sommige kinderen een tekening van een idee zijn geweest: The Family Idea. Haselden heeft de tekeningen opgeblazen tot meer dan levensgroot formaat en de potloodlijnen in licht omgezet. Deze droomfamilies in licht bevolken nu de oevers van de Dommel.

Read more
Read less

About the artist

Ron Haselden

Ron Haselden heeft zich als beeldhouwer nooit tot een specifiek materiaal of een bepaalde techniek beperkt. Hij gaat op uiteenlopende wijzen te werk en begeeft zich af en toe als onderzoeker ook buiten het gebied van de kunst. Sinds de jaren zeventig werkt hij regelmatig met licht, met name in projecten met een sociaal-cultureel karakter.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!