Second Skin

Second Skin

Het gebouw dat als ondergrond dient, is gelegen aan de Jonckbloetlaan en oogt door de grote baksteenpartijen, zware kozijnen en volkomen symmetrische opbouw robuust en evenwichtig. Het is in 1930 ontworpen door architect A. Ingwersen, die zich hierbij heeft laten inspireren door de Amsterdamse School. Oorspronkelijk was het een gezellenhuis voor ongehuwde werknemers van Philips. Tegenwoordig is het een kantoorpand en heeft het de status van rijksmonument.

De projectie bestaat uit een wit lijnenraster dat langzaam over het gebouw glijdt. De witte lijnen benadrukken de bestaande constructie van het bouwwerk, maar bieden ook een tegenwicht. De bewegende, soms ronde lijnen verzachten het statische karakter van het gebouw en geven het een aangename lichtheid.

Read more
Read less

About the artist

Stefan Hofmann

Projecties worden vaak op een egaal witte ondergrond gericht. Stefan Hofmann pakt het anders aan. Hij gebruikt een gebouw als projectie­scherm. De geprojecteerde beelden gaan
hierdoor onvermijdelijk een relatie aan met het lijnenspel van de architectuur.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!