The Invisible City

The Invisible City

Het getoonde werk, geprojecteerd op de gevel van de Effenaar, is geĆÆnspireerd op de invloedrijke film Metropolis van Fritz Lang uit 1927. Hierin wordt een futuristische stad getoond die functioneert als een enorme fabriek. Waar het rond de vorige eeuwwisseling de industriĆ«le revolutie was die voor de meest verregaande veranderingen zorgde, is dat nu de computer- en informatietechnologie. Volgens Najjar zal deze uiteindelijk ook de vorm en het functioneren van onze stedelijke leefomgeving bepalen.

In The invisible City vloeien foto’s die gemaakt zijn vanaf de hoogste gebouwen in wereldsteden als New York, Dubai, Shanghai en Parijs, langzaam in elkaar over. De opnames versmelten tot nieuwe structuren en laten zien hoe grate steden zich in de toekomst zouden kunnen ontwikkelen. De resulterende beelden houden het midden tussen utopie en schrikbeeld.

Read more
Read less

About the artist

Michael Najjar

Fotograaf en filmmaker Michael Najjar maakt analoge opnames van landschappen, bewerkt deze op de computer en voegt er nieuwe gegevens aan toe. Hoewel de uiteindelijke beelden fictief zijn, lijkt het alsof ze echt zouden kunnen bestaan.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!