Bulbes

Bulbes

Voor Bulbes heeft het kunstenaarsduo grote gloeilampen volgens een strak raster in een van de ruimtes van het Designhuis gehangen, het voormalige kantongerecht van Eindhoven.
De lampen hebben een diameter van twintig centimeter en een vermogen van duizend Watt. Wanneer de gloeidraad onder spanning wordt gezet, is een subtiel geluid hoorbaar, dat afhankelijk van de spanning hoger of lager, harder of zachter klinkt. Dit principe gebruiken de kunstenaars om de gloeilampen te bespelen als een orkest.

De abstracte klankcompositie verspreidt zich door de ruimte en vindt zijn visuele parallel in de felheid waarmee de lampen branden. Het publiek kan zich rond de opstelling bewegen, maar ook tussen de lampen plaatsnemen en de audiovisuele installatie van alle kanten op zich in laten werken.

Read more
Read less

About the artist

Artificiel

Alexandre Burton en Julien Roy zoeken naar onbekende toepassingsmogelijkheden van bekende materialen en technieken. Voor hun onderzoek maken ze veelvuldig gebruik van nieuwe media en ontwikkelen ze vaak zelf de soft- en hardware.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!