The Match of the Day

The Match of the Day

Voor The Match of the Day heeft Geert Mul op de gevel van het gebouw van het Eindhovens Dagblad, een medium dat dagelijk structuur probeert aan te brengen in de stroom van informatie, vijf lichtbakken met foto’s geplaatst. Hierboven wordt elke paar seconden een nieuw beeld getoond. Deze beelden ‘draaien’ even als bij een fruitautomaat, voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. Hierdoor lijkt het of de selectie willekeurig is.

Dat is inderdaad het geval. Mul heeft deze software ontwikkeld waarmee een computer op willekeurige momenten een fragment van dertig internationale televisiekanalen opslaat. De 80.000 frames die dit dagelijks oplevert worden geanalyseerd op 5.000 beeldeigenschappen. Foto’s die uiterlijk sterk op elkaar lijken, worden als duo gepresenteerd. Inhoudelijk hebben de afbeeldingen vaak niets met elkaar te maken, wat zorgt voor verrassend, schokkende of humoristische combinaties. Geert Mul maakt duidelijk dat wij, anders dan een computer, niet naar een afbeelding kunnen kijken zonder deze te interpreteren.

Read more
Read less

About the artist

Geert Mul

De kunstwerken van Geert Mul zijn gebaseerd op de enorme hoeveelheden beeldmateriaal die via internet en televisie op ons afkomen.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Gerelateerde projecten

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!