The Veil

The Veil

De bezoeker krijgt een apparaat op het hoofd waarmee de activiteit in verschillende hersengebieden wordt geregistreerd. Vervolgens geeft de kunstenaar een korte instructie en kan de bezoeker een aantal minuten oefenen. Tenslotte probeert deze met niets meer dan aandacht en concentratie de kleur van een bolvormige lamp te veranderen. Vier mentale ‘handelingen’ zorgen voor vier verschillende kleuren.

Het ontwerp van de opstelling is van modeontwerper Su-Wen Leong. Muziek van Kyriakou zorgt voor een rustige, constante factor waardoor de bezoeker zich zo goed mogelijk kan richten op de hersenoefeningen. De kunstenaar ziet in de toekomst op allerlei gebieden toepassingsmogelijkheden voor deze nieuwe manier van aansturen.

Read more
Read less

About the artist

Marie-Anne Kyriakou

Mary-Anne Kyriakou werkt als lichtontwerper, beeldend kunstenaar en musicus. Ze creëert installaties waarbij al deze aandachtsgebieden een rol spelen. Hierin onderzoekt ze het effect van licht of geluid op de menselijke psyche. In The Veil werkt ze andersom en laat ze zien hoe met hersenactiviteit belichting te beïnvloeden is.

Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009 Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009Projects. 2009
Projects. 2009

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!