The Walk

The Walk

‘The Walk’ heeft een diameter van 2.5 meter, opgebouwd uit 5000 pixels, met in totaal 35.000 LED lampjes.

The Walk is een object en tegelijkertijd een rond beeldscherm waarop een video-loop te zien is met een duur van 7.5 minuten. Met de intens rode gloed van de 35000 LEDlampjes zorgt het kunstwerk van Titia Ex voor een betoverende afwisseling van kleur en beweging. De kijker raakt geïntrigeerd door de beweging en de beelden waarin zich een verhaal lijkt te ontvouwen zonder dat dit geheel duidelijk wordt. Op The Walk verschijnen en verdwijnen vlammen en figuren met fakkels als in een alsmaar doorlopende processie. Voor deze beelden liet Ex zich inspireren door Dante’s reis van de hel naar het vagevuur, de loutering en het paradijs, van het donker naar het licht.

Door de bolvorm nodigt het werk uit om eromheen te lopen, om dichterbij te komen dan weer afstand te nemen, zonder nog los te kunnen komen van het licht. En dat is precies de bedoeling van de kunstenaar.

Read more
Read less

About the artist

Titia Ex

Beeldend kunstenaar Titia Ex werkt met licht. Ze voert haar werk sculpturaal uit in ruimtelijke situaties. De meeste van Ex’ beelden worden op specifieke locaties gerealiseerd, in zowel stedelijke als landschappelijke gebieden. Iedere situatie stelt een specifieke vraag die de kunstenaar uitdiept en van mogelijke antwoorden voorziet. Haar antwoorden bieden een concrete mogelijkheid om de locatie via lichtsculpturen op een andere manier te ondergaan. Ze veroorzaakt een beleving en legt daarbij een groot gevoel voor esthetiek aan de dag. Titia Ex zoekt met haar beelden naar een handschriftelijke vorm van schoonheid. Ze prikkelt vooral de zintuiglijke nieuwsgierigheid.

Haar werk wordt tentoongesteld rond de wereld, waaronder Tokyo, New York, Istanbul en Londen en bevinden zich in diverse collecties zoals The Stedelijk Museum Amsterdam en The Donnell Library in NYC for the Performing Arts

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!