Shattered Shadows

Shattered Shadows

In de entreehal van de Heuvel aan de Markt hangen spiegelende platen.

De platen hebben een reflecterende werking op de lichtbundels die er vanuit diverse richtingen op schijnen. Het licht wordt hierdoor verbrijzeld waardoor er bijzondere fragmenten van licht en schaduw ontstaan op de vloer, de wanden en het plafond. Deze fragmentering van het licht wordt nog eens extra versterkt door de vele spiegelende glasvlakken in de gevels en de lichtstraat. Doordat steeds andere schijnwerpers de platen aanstralen, ontstaat er een dynamisch patroon van kristallijne vormen van licht en donker.

Geluid, gecomponeerd door geluidskunstenaar Rob van Rooij, begeleidt dit spel van bewegende schaduwen.

Read more
Read less

About the artist

Har Hollands

Har Hollands, lichtarchitect uit Eindhoven en voormalig curator van GLOW, heeft diverse keren meegedaan aan het lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Tijdens de vorige editie o.a. met de projecties op het Hooghuis (“Light over Matter”) en met het project “The Origin” – een verzameling lichtgevende lijnen over een plantsoen in het Regentekwartier. Een jaar eerder realiseerde hij twee permanente lichtinstallaties: “AnTUenna” met 10.000 ledjes op de schoorsteen op de campus van the TUe en “Dome of Light” de dynamische lichtsculptuur in het Forum van de Heuvel.

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!