Tower of Light

Tower of Light

De Lichttoren, een baken van onverwoestbaar beton en iconisch, industrieel erfgoed van Eindhoven.

Muziek, licht en schaduw bouwen hier samen aan een magische illusie die dit erfgoed reflecteert. De Lichttoren lijkt het ene moment vederlicht, later weer gewichtig en haast majestueus. Een fascinerende ode aan wat schaduw en licht teweeg kunnen brengen. Oude glorie in herinnering brengen en toekomstvisioenen prijsgegeven. Licht maakt schaduw, maakt licht.

De Lichttoren is een rijksmonument. Hier vonden continue levensduur proeven met gloeilampen plaats. Later werd het pand omgevormd tot het hoofdkantoor van de lichtdivisie. De Lichttoren is een bijzonder gebouw, zeker ook in architectuur historische zin. Zijn functionaliteit, efficiëntie, toepassing van beton, glas en metaal maken het een waar toonbeeld van de stad.

Read more
Read less

About the artist

Jan Fabel & Dirk van Poppel & Erwin Steijlen

Jan Fabel is bedenker en regisseur van multimediale projecten en internationale shows. Ooit in Eindhoven begonnen met videokunst in De Fabriek. Gewerkt bij het Centrum voor de Kunsten en Academie St. Joost. Hij werkt nu met zijn bedrijf Captain Energy aan spraakmakende projecten van multimediale aard. Compleet gestoord van projectiemapping en multiscreenprojectie.

Dirk van Poppel werkt vanaf zijn begintijd o.a. met Blender, 3D software ontwikkeld door NeoGeo uit Eindhoven. Twintig jaar later maakt hij, nog steeds met dezelfde verwondering en passie, animaties voor bedrijven zoals Philips, ASML en VDL-ETG.

Erwin Steijlen, composer voor brands, artists en media. Producer  en music coach. Schreef jarenlang alle product launches voor BMW en VW en muziek voor Beijing Olympics 2008, Theme song Tour the France, Remix Shakira, gewerkt met Pink!, DJ Fedde LeGrand, Moscow State Circus en Cirque du Soleil. Schreef voor talloze merken, tv en nu voor Netflix. Met ‘Totally  Tuned‘ coacht en leidt hij jonge componisten op tot internationaal erkende sound designers. Het bijzondere van projectiemapping is voor hem het ervaren van verwondering door de illusie, zoals hier bij GLOW.

Fotografie Dave Kloren & Bart van Overbeeke

Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018. Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.Projects. 2018.
Projects. 2018.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!