Triptych Metaphor Light

Triptych Metaphor Light

Dit lichtkunstwerk is een drieluik dat op drie opeenvolgende locaties de metaforen HEART, LIGHT en TIME tentoonstelt.

Het resultaat is een opbouwende beleving die niet alleen verbonden is met het Mariënhage erfgoed, maar ook met de nieuwe visie van DELA voor dit complex.

De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk waar, met behulp van video-mapping, de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde wordt gesymboliseerd. Hierna vervolgt het publiek zijn weg naar de binnenplaats waar in levendige kleuren het tweede deel van het lichtkunstwerk ons innerlijke licht wordt vertegenwoordigd. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het DELA hoofdkantoor waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uitbeeldt in een abstract kleurenveld.

LIGHT

Het publiek vervolgt zijn reis vanaf de façade van de kerk naar de binnenplaats. Het licht door de glas-in-lood ramen verbergt een kleine kapel die zich vroeger bevond op de tweede verdieping. Deze dynamiek, tussen het oorspronkelijk doel van het gebouw en de huidige architectuur, vertegenwoordigt ons innerlijk geloof. Dat wat we bij ons dragen, komt nu naar buiten, in de vorm van licht.

Read more
Read less

About the artist

OCUBO

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!