Triptych Metaphor Heart

Triptych Metaphor Heart

Dit lichtkunstwerk is een drieluik dat op drie opeenvolgende locaties de metaforen HEART, LIGHT en TIME tentoonstelt.

Het resultaat is een opbouwende beleving die niet alleen verbonden is met het Mariënhage erfgoed, maar ook met de nieuwe visie van DELA voor dit complex.

De drieluik start bij de façade van de Augustijnenkerk waar, met behulp van video-mapping, de transformatie van DOMUSDELA naar een plek van passie en liefde wordt gesymboliseerd. Hierna vervolgt het publiek zijn weg naar de binnenplaats waar in levendige kleuren het tweede deel van het lichtkunstwerk ons innerlijke licht wordt vertegenwoordigd. De drie symmetrische deur- en raamcomposities symboliseren dat alles in het leven mogelijk is. De totale beleving bereikt zijn hoogtepunt bij het DELA hoofdkantoor waar een lichtinstallatie de voortdurende verandering van tijd uitbeeldt in een abstract kleurenveld.

HEART

Dat liefde zich in vele vormen kan tonen, is zichtbaar op de façade van de Augustijnenkerk. Op deze plek liggen verhalen opgeslagen over liefde, zonden en verlangens die nu, door de kerk als verteller, worden getoond.

Read more
Read less

About the artist

OCUBO

OCUBO is een creatieve groep uit Portugal. Een internationale studio gespecialiseerd in video mapping en interactieve projecties. Hun artistieke installaties en shows schitteren op internationale lichtkunstfestivals, UNESCO Werelderfgoed, monumenten en andere publieke ruimten in wereldsteden als Londen, Parijs, Lissabon, Singapore en New Orleans. De nadruk ligt voor OCUBO op de communicatie met het publiek. De door hen ontwikkelde interactieve kunst maakt van passieve toeschouwers actieve deelnemers.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!