Uomini Pietra

Uomini Pietra

Het werk van Richi Ferrero beweegt zich op het snijvlak van beeldende kunst, theater en film. De getoonde film Uomini Pietra was oorspronkelijk deel van een grote theaterproductie. Deze voorstelling werd opgevoerd op een belangrijk plein in het centrum van Turijn, waar vanwege het aanleggen van een ondergrondse parkeergarage een enorme bouwplaats was ontstaan. Deze bouwplaats werd door Ferrero ingezet als decor voor zijn spektakelstuk.

Onderwerp van de film, evenals de grotere productie, is het werken, bouwen en transformeren zoals dat in een fabriek gebeurt, maar ook in de openbare ruimte van een grote stad. Fantasiefiguren met blauwe huid en adelaarskoppen, afkomstig uit een ondergrondse wereld, werken met lichtgevende brokken steen: de waardevolle grondstoffen waaruit de stad is opgebouwd. De fabriek is een metafoor voor een stad waarin zonder ophouden wordt gewerkt aan het herschikken en ontwikkelen van de aanwezige bouwstenen.

Read more
Read less

About the artist

Richi Ferrero

Richi Ferrero regiseerde de film en ontwikkelde deze samen met Claudio Paletto. De muziek is van Tax Farano.

Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006. Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.Projects. 2006.
Projects. 2006.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!