Ventoselaan

Ventoselaan

Bij het betreden van de Ventoselaan wordt de bezoeker ondergedompeld in een audiovisuele installatie van Richard Bolhuis die is opgebouwd uit soundscapes, inkttekeningen en lichtprojecties.

Middels intense analoge pani projecties wordt de Ventoselaan op dynamische wijze verlicht met zijn tekeningen.

De meditatieve installaties van Richard Bolhuis nemen op elke locatie een geheel eigen vorm aan. De installaties ontstaan in het moment en zijn expressief van aard. Ze verbeelden voor hem het leven en staan niet symbool voor van tevoren uitgewerkte concepten. In die zin ziet hij zijn werk als een onbegrensd lichaam, in beweging en voortdurend van vorm veranderend. Verwondering en mysterie, intuïtie en verbondenheid vormen de kern van zijn werk. Veel van zijn installaties creëert hij in de buitenlucht: soundscapes, projecties en tekeningen op ramen, gebouwen of pleinen vormen één organisch geheel.

Creative assistant: Laurens Dijkstra
Sound engineer: Erik Hulshof
Editor trailer: Bouke Mekel

Roots With No End – TAC

Een audiovisuele beleving waarin mysterie en verwondering centraal staan. De solo-tentoonstelling van Richard Bolhuis vult het TAC-gebouw tijdens GLOW met soundscapes, film loops en tekeningen. Muurtekeningen op de buitenmuren van TAC lopen door op de stoep en ontwikkelen zich verder in het pand. Meditatieve soundscapes en film loops vloeien in elkaar over.

Read more
Read less

About the artist

Richard Bolhuis

Bolhuis exposeerde eerder in het Van Gogh Museum (Amsterdam), Groninger Museum, Hundred Years Gallery (Londen), The Model (Sligo) en zet vaak eigen projecten op in middeleeuwse kerken en op industriële terreinen. Hij treedt regelmatig op met o.a. Carol Anne McGowan (zang), Saskia Meijs (alt-viool) en Mirjam van Duin (dans).

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!