Windows of Light

Windows of Light

Geniet van het ritme van het pastel kleurenspel en laat de rustgevende patronen op je inwerken.

Met Windows of Light verwelkomen we lichtkunstenaar Wouter Brave voor de tweede keer op GLOW: hij debuteerde in 2016 met het lichtkunstwerk Lumière Tango.

Zijn huidige compositie is een driedimensionale installatie die bestaat uit drie lagen en is geïnspireerd op een muur met ramen. De muren verdwijnen en de ramen worden kleurrijke en grillige vlakken, net als het leven dat zich achter de ramen afspeelt.

De afzonderlijke lagen hebben ieder een eigen, van kleur veranderend, lichtbeeld. Deze wisselwerking is van grote invloed op de perceptie van de vlakken en de ruimte waarin het constructivistische kunstwerk zich bevindt. Het lichtbeeld van ‘Living Colors’ creëert een illusie van steeds veranderende ‘ramen’ met een wisselende diepte.

Read more
Read less

About the artist

Wouter Brave

Wouter Brave is een in de Achterhoek wonende Amsterdammer en multidisciplinair kunstenaar. Sinds 2007 is hij vooral actief als beeldend kunstenaar, lichtkunstenaar en lichtarchitect. Als lichtkunstenaar is hij ook succesvol als deelnemer aan het Amsterdam Light Festival en staan zijn installaties op internationale festivals. De afgelopen periode was hij tweemaal in China te gast met zijn werk en stond hij op het Klanglicht festival in Graz.

Als beeldend kunstenaar richt hij zich op projecten in de openbare ruimte. Als lichtarchitect heeft hij lichtontwerpen gemaakt voor de Heineken Experience en de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Calatrava bruggen bij Schiphol, het Zuiderstrandtheater en het nog te realiseren nieuwe muziektheater – het OCC – in Den Haag.

De periode 1981 – 2000 was Brave actief als uitvoerend kunstenaar, danser en choreograaf. In deze periode werden er door hem een aantal grote theaterproducties geïnitieerd en gerealiseerd,waarin hij naast de functie van choreograaf ook de artistieke leiding had over de totale productie. Creativiteit ligt ten grondslag aan al zijn activiteiten. Concepten bedenken, ontwikkelen en uitwerken vormt de basis van zijn activiteiten. Door zijn gevarieerde loopbaan heeft hij brede kennis op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, dans en theater. Daarnaast heeft hij een grote affiniteit met architectuur.

Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019. Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.Projects. 2019.
Projects. 2019.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!