Weltmaschine

Weltmaschine

Weltmaschine brengt verstilling op de drukste plek van de stad. Albert van Abbe kaapt (op vriendelijke wijze) The Tower op het Stationsplein, dat normaal eigenlijk alleen maar reclame vertoond. Zonde van dat platform! Vindt van Abbe, die wel vaker de behoefte voelt om tegen massacommunicatie in opstand te komen. En daarom brengt hij op het Stationsplein een kalmerende, verstillende, eigenlijk ‘lege’ boodschap in plaats van de schreeuwende reclame die voorbijgangers normaal gesproken in het gezicht gesmeten krijgen. Heerlijk!

De bergketen die we zien, lijkt op een buitenaardse interpretatie van iets familiairs. Het geluid benadrukt een verlies aan warmte, alsof al het menselijke hier ontbreekt. Weltmaschine is zowel een nieuwe audiovisuele live performance als een serie video-installaties die hyperrealistische landschappen genereren in beeld en geluid.

Fischer ‘s liefde voor generatieve systemen en van Abbe’s wil om met minder-meer-te-zeggen komen vloeiend samen in Weltmaschine: een manifestatie van het metafysische.

Read more
Read less

" G r o o t s e k a l m t e o p d e d r u k s t e p l e k v a n E i n d h o v e n . "

About the artist

Albert van Abbe & Andreas Fischer

Voor het eerst werken Andreas en Albert samen. Albert van Abbe (1982, Eindhoven) deed verschillende muzikale projecten en maakt momenteel absorberende techno onder zijn eigen naam. Andreas Nicolas Fischer (1982, München) heeft een MA van de Berlijnse Universiteit en houdt zich bezig met de fysieke manifestatie van digitale processen en data door generatieve systemen, om daarmee sculpturen, prints en installaties te maken.

Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017. Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.Projects. 2017.
Projects. 2017.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!