Urban Skin

W e l k o m b i j U r b a n S k i n , h e t t h e m a v a n l i c h t k u n s t f e s t i v a l G L O W

Vaste route

Voor onze ogen verandert de stad. GLOW’ 22 maakt van Eindhoven een decor. Met patronen en vormen die verschijnen en verdwijnen. Met licht dat weerkaatst, danst en gebouwen en lege ruimten transformeert.

Nieuw maar vertrouwd

In feite is GLOW 2022 meer dan alleen een herhaling van een geliefd evenement; het markeert een verschuiving naar de toekomst. De visie ‘Lichtkunst voor iedereen’ ligt ten grondslag met de kernwaarden ‘Spraakmakend, Verbindend, Toegankelijk en Innovatief’ als ondersteuning.

Vaste route

We maken verbinding met kenmerken uit eerdere edities waar mensen zo dol op waren, zoals het terugbrengen van de gezamenlijke route die door COVID de vorige twee edities moest worden geschrapt. Sinds de eerste editie in 2005 is de gemeenschappelijke route een gewaardeerd onderdeel van GLOW. Jaarlijks liepen zo’n 700.000 mensen tezamen in een vaste route. De bezoekers deelden ervaringen, momenten en genoten van dezelfde lichtkunstwerken. De vaste route verbindt en staat centraal in GLOW’s gevoel voor beleving en gedeelde ‘wow-momenten’, voor zowel bewoners als bezoekers.

Maar het allerbelangrijkste blijft: Eindhoven maakt GLOW. De gebouwen, de parken, de daken, de straten zullen altijd het canvas blijven waarop we creëren. Het atelier is de metropool waar bewoners en bezoekers samenkomen om van GLOW hét toonaangevende festival in zijn soort te maken.

Door iedereen, voor iedereen

Dus welk thema past dit jaar beter bij GLOW dan Urban Skin? Urban, omdat we opnieuw de stad en haar bewoners betrekken. Skin, omdat het thema initieert om de binnenstad te bekijken als een bewegend lichaam dat GLOW met haar lichtkunst bedenkt en bekleedt.

Een nieuwe huid waarvoor we een aparte look, een andere feel en een frisse beleving van kunst met licht in het bijzonder creëren.

De lichtkunstwerken

De kunstwerken zijn onder meer projecties van 20.000 scholieren die hun monsters visualiseren en projecteren op én in het Van Abbemuseum (een concept van Hugo Vrijdag), Picto Facto met wandelende straatkunst en enorme, onvergetelijke projecties van co-creaties van lokale tech-leiders zoals ASML (in samenwerking met lichtkunstenaar Dirk van Poppel) en DAF (met kunstenaar Michel Suk). Door de hele stad zullen binnen- en buitenprojecties te zien zijn en worden afgewisseld met licht en water.

Meer dan 30 unieke kunstwerken, die allemaal zorgvuldig gekozen en in opdracht gemaakt worden om elkaar aan te vullen en betekenis te geven aan de essentie van Urban Skin. Bovendien organiseert GLOW een informatief congres waarbij we ingaan op kernvragen voor de toekomst. Denk hierbij aan onderwerpen als verlichting, lichtvervuiling en duurzaamheid.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!