Valerie van Zuijlen wint Foederer Talent Award 2019

Valerie van Zuijlen heeft de Foederer Talent Award 2019 gewonnen met haar project Moonlight. Het winnende project ‘Moonlight’ krijgt een prominente plek op de hoofdroute van GLOW namelijk in de Steentjeskerk.

Winnend kunstwerk Moonlight

Valerie krijgt niet alleen een mooi realisatiebudget om haar moonbounce-project Moonlight te laten schitteren tijdens GLOW Eindhoven. Moonlight is, in samenwerking met Jan van Muijlwijk en Harry Keizer van nationaal monument radiotelescoop Dwingeloo, letterlijk een buitenaardse lichtshow. Er wordt namelijk geluid naar de maan gestuurd dat als licht terugkomt in de Steentjeskerk.

Deze editie tonen de FTA-winnaars van vorig jaar, Jelle van Meerendonk en Paulina Zybinska, hun nieuwe project ‘Elemental Fusion’ op een deel van de gevel van de Steentjeskerk. Niet voor niets is de Steentjeskerk dit jaar in de wandelgangen van de organisatie omgedoopt tot ‘House of Talents’!

Het niveau van alle negen finalisten was uitzonderlijk hoog. Voor het eerst is er daarom gekozen om nóg twee uitmuntende projecten en talenten in het zonnetje te zetten. Mitosis van Studio Ricky van Broekhoven en Transience Machine van Studio Nando (Nando Dolleman) waren voor de jury van dusdanige kwaliteit, dat de organisatie van GLOW Eindhoven een plek op de hoofdroute 2019 ervoor gaat zoeken.

GLOW EINDHOVEN en Stichting Foederer Talentenfonds

De Foederer Talent Award is een jaarlijkse wedstrijd van Stichting Foederer Talentenfonds, een initiatief van Crowe Foederer, om talenten in de creatieve en technologische industrie een podium te bieden om zich te ontwikkelen en succesvol te zijn.

Tijdens deze zevende editie is de samenwerking met GLOW Eindhoven wederom geïntensiveerd; in de beginjaren was de FTA een side project, maar sinds 2017 succesvol uitgegroeid door de geboden mogelijkheden tot een volwaardig project op de hoofdroute van GLOW Eindhoven. Eerdere deelnemers én winnaars exposeren inmiddels over de gehele wereld en worden weer door GLOW Eindhoven actief gestimuleerd.

Fotograaf Erik de Brouwer

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.