Voor het eerst vierde GLOW het Indiase Festival van het Licht: Diwali

Voor het eerst in de geschiedenis van GLOW vierden we het Indiase Festival van het Licht: Diwali. Op zondag 12 november konden bezoekers de magie van Diwali ervaren dankzij het Indian Center In Netherlands. Op het eiland van de Markt schitterden honderden lichtjes, die de spirituele overwinning van licht op duisternis, goed op kwaad en kennis op onwetendheid symboliseerden. Samen met de Indiase ambassadeur vierden we deze speciale dag.

Diwali eert verschillende religieuze gebeurtenissen, goden en persoonlijkheden. Zo herdenkt een van de evenementen de terugkeer van Rama met zijn vrouw Sita en zijn broer Lakshmana naar zijn koninkrijk in Ayodhya na het verslaan van de demonenkoning Ravana. Het lichtjesfeest is ook verbonden met Lakshmi (de godin van welvaart) en Ganesha (de god van wijsheid en de verwijderaar van obstakels). Andere tradities verbinden het lichtfeest met godheden zoals Vishnu, Krishna, Shiva en Kali. Bijvoorbeeld vieren Newar Boeddhisten Diwali door Lakshmi te aanbidden, terwijl hindoes in Oost-India en Bangladesh de godin Kali vereren. Tijdens het festival worden huizen, tempels en werkruimtes verlicht met diyas (olie-lampen), kaarsen en lantaarns. Het is een periode van thuiskomst en verbinding.

De Indiase ambassadeur kwam om Diwali in Eindhoven te vieren. Samen met de NOS maakten we een korte reportage over deze speciale samenkomst.

Luister hier terug vanaf 23:03
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!